streda 4. apríla 2007

Život vôbec nie je komplikovaný.

Život nie je vôbec komplikovaný, i keď sa nám rád tak javí. Našim prekliatím je skutočnosť, že jedna príčina nemá vždy ten istý dôsledok. Táto skutočnosť sa nás snaží presvedčiť o komplikovanosti (nespravodlivosti) sveta. Na našom zdraví sa najlepšie môžeme presvedčiť, že to tak nie je.

Ani jedna jediná bunka, z ktorej sa skladá naše telo nevznikla z ničoho iného ako zo stravy, ktorú sme zjedli my, alebo naši rodičia. Problém je v tom, že chyby (hriech) v našom stravovaní nevyvolajú rovnaké zdravotné problémy u všetkých ľudí. Napríklad nedostatok vlákniny v našej strave u niekoho spôsobí obezitu, u niekoho cukrovku, u iného srdcovo-cievne problémy atď.
Ak však dodáme telu dostatočné množstvo a bielkovín, cukrov, tukov, minerálov, vitamínov, vlákniny, vody a pohybu, telo bude produkovať dokonale zdravé bunky a my budeme zdraví.
Ak už jestvujú zdravotné problémy, telu treba cielene dodať ešte probiotické kultúry, ktoré sa postarajú o skvalitnenie imunitného systému. Tento tvorí nie iba ochranu proti vonkajším nepriateľom (vírusy a baktérie), ale i akúsi logistiku organizmu.
Samozrejme, môžeme sa chlácholiť i tým, že za naše zdravotné problémy môže stres. Áno, no stres ovplyvňuje naše zdravie iba v 1%-te. Podrobnosti o týchto tvrdeniach si môžete prečítať v mojich článkoch „Môže prevencia liečiť? I. II. a III.“ a článku „Dá sa zo života vylúčiť stres?“ na mojich blogoch.
A táto jednoduchosť života v oblasti zdravia, sa dá využiť i v oblasti vzťahov a majetku. Život vôbec nie je (alebo nemusí byť) komplikovaný.

Žiadne komentáre: